Vad är Referenstal?

Referenstal för E-godkända extraljus och LED-ramper syftar på de lagstadgade kraven och rekommendationerna för hur starkt och långt extraljus får lysa. Europastandarden för referenstal är totalt max 100, där ca 50 är bilens originalhelljus. Detta gäller dock inte Sverige eller Norge, där det inte finns någon begränsning på det totala referenstalet, så länge extraljusen/LED-rampen är E-godkänd.

Referenstalet är en viktig indikator på ljusstyrka och längd på ljuset. Det finns tryckt i E-godkända produkters lins eller glas och hjälper till att bedöma hur väl ljuset kommer att prestera under olika förhållanden.

Genom att förstå referenstal kan bilägare och fordonsentusiaster göra informerade val när de väljer extraljus och LED-ramper för sina fordon. De kan använda referenstal som en guide för att hitta ljuskällor som passar deras behov och krav på ljusstyrka och räckvidd.

Att välja E-godkända produkter med korrekt referenstal är avgörande för att säkerställa att ljuset på ens fordon är lagligt och presterar på bästa möjliga sätt.

Skapad: Nyheter

Lämna en kommentar

Senaste inlägg